big Vief Drents

De Drents Big Vief fietssafari is een dagtocht door de gemeente Noordenveld in samenwerking met 3 horeca gelegenheden: Hotel Restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen, Theehuis de Bosrand in Norg & De Jufferen Lunsingh in Westervelde.


Je zult tijdens de tocht de mogelijkheid hebben om de Big Vief te spotten terwijl je tegelijkertijd kennis maakt met mooie horeca gelegenheden die bij de Drents Big Vief ‘feeling’ passen.

Deze locaties werken met thema’s als duurzaamheid, lokaliteit en hebben af en toe ook vlees op het menu van de Big Vief.

 

Zeldzame Hongaarse Wolvarkens zijn te vinden bij Bitter & Zoet, op het Noordsche Veld bij Theehuis de Bosrand grazen Nederlandse Landgeiten en Heidekoeien en bij Jufferen Lunsingh hebben ze Schoonebeeker schapen. Tussen de horeca-stops door zijn er ook dieren te spotten, zoals Lakenvelders en Blaarkoppen bij Zorgboerderij Hoeve Loevestein in Donderen, Drentse Heideschapen bij Lammerts Hoeve in Veenhuizen en Drentse Hoenders bij Hertenkamp Vefauna in Veenhuizen.

 

De fietssafari (ca. 40 km) is gemaakt in samenwerking met Drentse Fietspruverij.

De routes van Fietspruverij  brengen je op plekken in prachtige natuur en met historische waarde. Wat deze beleving compleet maakt, zijn “pruverijen” waar je onderweg van kunt genieten. Deze worden door de verscheidene horecagelegenheden speciaal klaargemaakt.

 

Je zult bij de safari een routebeschrijving ontvangen en een (digitaal) boekje, die speciaal ontwikkeld is voor deze tocht door Noordenveld. Er wordt in dit boekje uitgebreid informatie gegeven over de Drents Big Vief: bij elk dier wordt er informatie verschaft over zijn herkomst en de functie in de (landbouw)industrie.

 

 

De fietssafari is (binnenkort!) te boeken.

 

Je kunt op de hoogte gehouden worden wanneer de fietssafari 'live' gaat

 via onze Facebook, Instagram of schrijf je in op onze mailinglijst!

Fiets Drents Big Vief